Djeco Inlegpuzzel Forest 'n' Co

Djeco Inlegpuzzel Forest 'n' Co
Djeco Houten plankje met 5 bosdieren om in te leggen
€ 9,99

Djeco Inlegpuzzel Savanne

Djeco Inlegpuzzel Savanne
Djeco Houten plankje met 5 stukken om in te leggen
€ 9,99

Djeco Inlegpuzzel La Ferme & Herbe

Djeco Inlegpuzzel La Ferme & Herbe
Djeco Houten plankje met 5 stukken om in te leggen
€ 9,99

Djeco Geluidenpuzzel Caconimo

Djeco Geluidenpuzzel Caconimo
Djeco Een grappige geluidenpuzzel waarbij je dieren in het juiste vak moet zetten om diens kenmerkende geluid te horen
€ 32,50

Djeco Geluidenpuzzel Ouaf-Woof

Djeco Geluidenpuzzel Ouaf-Woof
Djeco Houten knoppenpuzzel met dierengeluiden
€ 29,99

Djeco Houten Puzzel Coucou Vroum

Djeco Houten Puzzel Coucou Vroum
Djeco Een houten inlegpuzzel met mooie voertuigen, met een uitsparing zodat je kunt zien wie er in zit
€ 14,99

Djeco Houten Puzzel Coucou House

Djeco Houten Puzzel Coucou House
Djeco Een schattige houten inlegpuzzel van Djeco, waarbij je de lieve dieren het juiste huisje gaat geven
€ 14,99

Djeco Houten Puzzel Coucou-Cow

Djeco Houten Puzzel Coucou-Cow
Djeco Houten puzzel met dierenfiguren om in te leggen
€ 12,99

Djeco Houten Puzzlo Nut

Djeco Houten Puzzlo Nut
Djeco Houten puzzel voor de kleintjes van een eekhoorn en zijn nootje - om in te leggen, 16 stukjes
€ 13,99

Djeco Houten Puzzlo Elephant

Djeco Houten Puzzlo Elephant
Djeco Houten puzzel voor de kleintjes van een olifant en zijn vogelvriendjes - om in te leggen, 14 stukjes
€ 13,99
>
powered by myShop.com
Puzzels; Wie is er niet mee groot geworden? Puzzels zijn heel leuk om te maken, maar het kind traint er ook nog eens de fijne motoriek, de concentratie en het probleemoplossend vermogen mee. De eerste puzzels die kinderen maken zijn vaak houten puzzels, zoals de klassieke inlegpuzzel. Deze authentieke, houten inlegpuzzels hebben we van het merk Djeco, met verschillende dierenfiguren en zelfs met geluid. Als het kind ouder wordt en toe is aan meer uitdaging, dan zijn er ook inlegpuzzels zonder knopjes, maar met een uitsparing en inlegpuzzels waar de vormpjes uit 2 individuele puzzelstukjes bestaan. In deze categorie vind je ook blokpuzzels om op te steken, waar je 4 verschillende plaatjes mee kunt maken. Ook de puzzel Face Mix is bijzonder, omdat je daar verschillende gezichtjes mee kunt maken.

Na de inlegpuzzels komen de eerste legpuzzels die er in 2 varianten zijn. De eerste variant is de bekende dierenpuzzel, sets met meerdere dierfiguren, bestaande uit een oplopend aantal puzzelstukjes. De andere variant is een educatieve puzzel, met 2 puzzelstukjes waar een aantal dieren en een bijbehorend getal op staat. Met deze puzzel kunnen kinderen spelenderwijs en ongedwongen leren tellen door er telkens opnieuw mee in aanraking te komen.

De puzzels van Djeco zijn zo mooi, dat er zelfs puzzels zijn waar een poster bij inbegrepen zit. Zo kun je niet alleen van de puzzel genieten tijdens het puzzelen, maar ook als een kunstwerk aan de muur. Deze puzzels met posters zijn er vanaf 5 jaar, bestaande uit 100 stukjes, maar ook voor 6 jaar met 200 stukjes, 7 jaar met 350 stukjes, 8 jaar met 500 stukjes en 9 jaar met 1000 stukjes, al zijn de puzzels zo ontzettend mooi dat ze ook voor oudere kinderen en zelfs volwassenen nog leuk zijn om te maken.

De vloerpuzzels zijn perfect om op de grond te maken dankzij de extra grote stukken. Zeker de Pop-to-Play stratenpuzzel is hier erg geschikt voor. De puzzelstukken stellen namelijk stukken straat voor die op meer dan 1 manier in elkaar passen. Zo kun je zelf een gaaf stratenplan samen stellen waar je vervolgens met je auto's op kunt rijden.

De silhouetpuzzels zijn er in 2 verschillende soorten. De artpuzzels van Djeco en de dierenpuzzels van Madd Capp zijn puzzels die niet de gewoonlijke rechthoekige vorm van een puzzel hebben, maar die de vorm van het dier volgen, waardoor je heel bijzonder gevormde puzzels krijgt. De legpuzzels van Djeco hebben wel de rechthoekige vorm, maar die zijn dan weer verpakt in een doosje die de vorm heeft van de voorstelling op het deksel, zoals een piratenschip of een prinsessenkoets. Het bijzondere uiterlijk van deze puzzels maakt ze uiterst geschikt als cadeau.

De XXL-puzzels zijn groot, heel groot. Zoals de naam doet vermoeden bestaan deze puzzels uit extra grote puzzelstukken, waardoor ze gemakkelijk vast te pakken zijn. Het maakt de puzzels ook uiterst geschikt om op de vloer te maken. Er zijn verschillende soorten puzzels, zoals een extra grote zoekpuzzel, een silhouetpuzzel in de vorm van een prinsessenkasteel en zelfs een puzzelset met meerdere leuke dierenpuzzels. Dat zijn dus perfecte puzzels voor groots puzzelplezier.

Met de zoekpuzzels van Djeco heb je dubbel lol, want als de puzzel af is begint de pret pas echt. Rondom de puzzel zie je namelijk allerlei voorwerpen, dieren of zelfs mensen staan, die ook in de puzzel zijn verstopt. Het is aan jou om ze te vinden. Zoek bijvoorbeeld naar dieren op de boerderij, naar voorwerpen op een piratenschip of naar ruimteschepen en planeten in het heelal. Een aantal van deze puzzels bevat zelfs een extra boekje met uitleg, zodat je ook nog iets kunt leren van wat je op de puzzel ziet.

In de categorie denkpuzzels vind je alles wat niet een klassieke legpuzzel is, maar net zo goed gebruik maakt van de concentratie en een oplossing vereist. Zo is er de chinese Tangram-puzzel, waarbij je geen puzzelstukjes aan elkaar legt, maar abstracte vormen gebruikt om nieuwe figuren mee te maken. Daarnaast vind je er ook de V-cube, een variatie op de welbekende blokpuzzel met gekleurde vlakken. Draai de puzzel zo dat elk vlak van de kubus de zelfde kleur heeft. De V-cube puzzels zijn er in een 2x2, 3x3, 4x4, 5x5 en een 6x6 variant.